my tweets. follow me okey?

Thursday, 16 February 2012

perlukah itu? #1

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
 Assalmualaikum dan selamat sejahtera.. from mart aumi to your heart...

dalam post kali ini akau nak bercakap sedikit tentang sesetengah masyarakat kita ini. (Siapa2 yang baca ini jangan terasa plak, kalau nak maki.. makilah aku ye?)

seriously aku cakap ini direct pada k-pop lovers...
kebanyakkannya daripada facebook, blog...
sebab kenapa korang nak sangat letak korea as your birthplace?
bangga sangat ke kau asal usul dekat situ...?

kau kenalah bersyukur lahir kat Malaysia ini..
parents korang pun asal usul situ
(bagi ada parents yang kacukan dari negara lain tuh, aku minta maaflah)
nak sangat banggakan negara orang lain daripada negara sendiri..
sokong k-pop punya pasal benda ini pun tak nak alert..
orang pun fikir korang gadai sana sini..
silap2 tergadai plak akidah kita....
(tu yang tak alert pasal agama la)

lagi satulah... adalah yang nak post pasal nak in a relationship, enggaged n married dengan seorang 'artis' k-pop nih..
aku meluat lah tengok..
aku meluat bukan sebab jealous..
aku meluat sebab macam mana korang boleh membodohkan diri?

lelaki kat Malaysia nih dah nak pupus lah.. KENAPA korang sanggup begitu..?
so?
tak ada orang lain ke nak minat selain lelaki korea?
please la.. 
that's not my interest..
even they are more masculinity than us...
(yeke?)

emm.. macam-macam lah orang kita zaman sekarang nih.. k-pop je jadi kebanggaan korang..
kalau korang banggakan ulama' ke, ustaz ke, ustazah ke..
boleh la aku tumpang sekaki..
tapi kalau dah macam ni..
tak tahulah macam mana nak buat..
just be myself and be yourself...

manusia hambakan k-pop.. apa sudah jadi nih?
mart aumi muslimin

*kalau nak maki aku.. makilah puas2 dekat ruangan komen ye?
bagi berapi sikit komen nih

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...