my tweets. follow me okey?

Wednesday, 29 February 2012

New Facebook Page Timeline - May 2012

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalmualaikum dan selamat sejahtera.. from mart aumi to your heart...

dah lepas aku share pasal Facebook timeline..
kali ini page pula berubah ke timeline..
seriusly.... memang terbaik...
Mark Zuckerberg akan launch benda ni dalam bulan May nanti...
ni just aku ambik preview je bagi untuk pengetahuan umum....



dah macam profile timeline plak
functionnya sama juga...

tapi ada lah penambahan sedikit yang membezakan antara page timeline dan profile timeline



ini adalah format yang terbaru khas untuk admin page

highlight kuning: message..
ia memang idea yang sangat bernas kerana. senang nak antar mesej kepada admin
itu bagi yang bisnes.. memang mudah nak contact pelanggan..

pen merah: notifications
ok... ini maklumat apa yang berlaku kat page kita

pen biru: new like..
senarai orang yang like page kita

pen hitam: ni insight kita
macam blogger stats punya function juga

kesimpulannya... timeline tak pening.. tapi kita yang pening
aku menggunakan timeline sejak bulan september lepas...
banyak pengalaman yang aku dapat melalui timeline...

dunia sekarang makin canggih dan memeningkan kepala..
tapi itu mentaliti kita terhadap timeline...
sebelum tutup or komen singgah sini dan sini ye
mart aumi muslimin


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...