my tweets. follow me okey?

Sunday, 26 February 2012

Antara widget yang perlu ada dalam blog kita

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalmualaikum dan selamat sejahtera.. from mart aumi to your heart...

kali ini aku nak share sikit la apa widget yang perlu ada dalam blog kita..
kenapa widget ini penting?

sebab ia penyeri kepada blog kita.. tak kisah la apa2 jenis widget pun...

Antara widget yang kita perlu ada dalam blog kita ini ialah:

1. Navbar @ Follow button

Benda nih memang penting kerana ia dapat membantu untuk para pembaca ingin mem'follow' blog kita. Jika tidak, macam mana nak orang nak tau perkembangan kita kan?

2. Blog Archives @ LinkWithin
Cuba tengok dekat bawah post ni dengan sebelah kanan ni.. link-link yang pergi ke post lama kan? benda ni juga penting sebab boleh rujuk post-post lama kita.. jadi kuranglah sikit masa nak mencari post-post lama...

3. Facebook, twitter or widget laman sosial yang lain

Yang ini memang mustahak sekali bila nak share or menghubungkan blogger dengan para pembaca yang lain...

4. Shoutmix

hahaha... yang ini memang wajib setiap blog kena ada... sebab?
shoutmix ni bukan sekadar chat.. tapi boleh menambahkan lagi traffic feed kita.. so.. memang senang org nak tinggalkan link diorang masa blogwalking tuh


itu sahaja kot aku nak share... hehehe.. minta maaf sekiranya kurang maklumat @ sebaliknya


widget mengeratkan silaturrahim antara satu sama lain
mart aumi muslimin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...