my tweets. follow me okey?

Thursday, 5 January 2012

Sorry, I'm not interested K-POP... #1

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalmualaikum dan selamat sejahtera.. from mart aumi to your heart...

Dah la tengah malam baru nak post benda ini...

Baiklah.. pasal post dekat atas tu.. sapa yang rabun baik pakai cermin mata and fokus betul2..

Yeah, K-Pop ni dah kira polemik yang hangat diperkatakan di Malaysia ini.. yela dengan artisnya yang sangat comel (WTF?) dengan suara yang sedap (aku pun langsung tak faham apa yang dinyanyikan tu)..

Jangan ceritalah.. satu hari tak sah dekat home FB aku banyak kalau tak ada post pasal k-pop..

apa yang special sangat..? adik aku pun sampai gila-gilakan benda ni...

SORRY TO SAY LA.. for me, k-pop tu tak special sangat la... WHY?

K-Pop is too overacting!!!!

seriously aku cakap, aku tengok segelintir artis k-pop agak overacting... samalah macam peminat k-pop kat sini. terjerit sana-sini... cakap itu ini la sampai over.... reaction bila pasal k-pop? ohh.. gediknya.... worst than bahang Ombak Rindu...

ada sampai yang 'lupa daratan'.. maybe ada yang cakap, "Der, lagu melayu tak best la, lagu korea ni best" aku memang nak lempang aje.. suka hati aku lah nak layan lagu apa yang aku suka asal masuk telinga and tak bosan... ada yang nak sangat bercinta lah dengan mamat korea tu, ada yang ngaku mamat korea tu boyfriend/suami.. lagi2 budak2 muda macam sekrang ini.. grr.. geli aku.. kalau minat Muslim Ahmad ke, Khairul Fahmi ke, Mesut Ozil ke.. tak apalah jugak... ni dah la orang tah tak tau agama apa main suka sahaja...

kalau cakap artis korea tu lagi bagus daripada malaysia.. baik pergi kat JPN.. mohon pertukaran warganegara la... apa susah? dah nak sangat kan jadi pro k-pop?

seriously, artis Malaysia memang boleh pergi jauh kalau ramai orang yang support.. tapi masalahnya kita ni baik sangat.. kita memberi laluan kepada artis luar buat persembahan dekat sini... sampai artis kita pun kesian jugak.. tak ada peluang nak wat show dekat luar negara secara besar-besaran.. jangan cakap lah artis korea saja yang 'diberi laluan', mana2 artis antarabangsa pun sama jugak...

K-Pop ada kaitan dengan masalah sosial sekarang ini? maybe ya, maybe tidak... maybe aku pro kepada ya.. maybe orang akan membantah dengan apa yang aku cakap ni.. tapi seriously thats happen nowadays..

Actually, tak kira lah konsert mana-mana artis pun, kira orang datang jugakan... memang banyak lah pergaulan bebas sebenarnya... seriously betul kan aku cakap? lagi-lagi bila time waktu magrib and malam..

aku sambung lagi part ni.... ok?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...