my tweets. follow me okey?

Thursday, 26 January 2012

my 100th post

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalmualaikum dan selamat sejahtera.. from mart aumi to your heart...

Alhamdulillah dan syukur kepada Allah S.W.T kerana dapat menulis entry yang ke 100...

dengan kesempatan ini aku ingin share satu benda dengan korang...

ni yang aku copy+paste dekak JKKK fan club nih..

-di antara tanda org brsyukur ialah org lazim@rajin mari subuh brjmaah
-org yahudi dia nk nila kkuatan umat islam,dia tgk ramai mana org islam datang subuh berjemaah. ( Dia tak payah tengok org islam dengan senjata)
-realiti masyarakat,Al-Quran dan hadith ada,tapi tak mahu ikut
-sifat Al-Quran sntiasa bg petunjuk untk umat manusia.
-nabi suruh perbaharui iman dgn syahadah,takut iman kita trbatal,tanpa kita sedar.
-iman trlampau senang untuk gugur
-melayu ni dia 'hebat' pasal hukum Allah pun nak ubah,
Allah kata penzina kene sebat 100,dia wat mari seksyen '356 : 3 thun penjaran,denda rm5000, 6 sebatan'..sedangkan dalam Al-Quran sudah jelas.
-malaysia sebut ada undang syariah (hukum quran hadith)..tapi undang2 syariah negeri ke negeri lain pun sudah tidak sama,sedangkan quran sama belaka.
-Dalam islam hukum sebatan,tidak mencedarakan fizikal,dia mencederakan jiwa (bagi malu@peringatan)
-akidah org melayu,di uji dengan 'kain pelekat sehelai' masa nak dekat pilihan raya..
-ustaz2@alim2 tidak sempat nak perbetulkan akidah agama lain,sbb akidah umat islam ramai sangat yang 'lemah'
-dlm kitab fi zilali quran (karngan Syed Qutb)..tidak sah pnymbahan kpd Allah,brng siapa yang mmakai hukum yg lain dri hukum Allah.(Haji,smbahyang,qurban) TIDAK SAH
-Allah kata zina sebat 100 rotan,mu kata kanun '3.5.6.'
-kata syed qutb lagi,org yg amik lain dr hukum Allah,pnmyelihan qurbannya tidak sah,haiwan tu jadi BANGKAI,pnyembelihannya sama dengan orang kafir
-kalau kita tdk kembali pada Islam (quran hadith),kita akan tengok lebh banyak kerosakan dalam bumi.

itu pesanan daripada Ustaz Norazli Musa melalui status JKKK fan club..
tak caya?
meh tekan sini kalau nak tengok

dunia dah nak kiamat, macam-macam boleh berlaku...
hidup ini sementara.. baik fikir-fikirkanlah...
mart aumi muslimin




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...