my tweets. follow me okey?

Friday, 13 January 2012

Curang Muka Buku by Mart Aumi

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalmualaikum dan selamat sejahtera.. from mart aumi to your heart...

Wah.. kali ini aku nak share dekat korang pasal lirik terbaru dari aku..
tapi khas bagi orang yang suka curang-curang tu beb!
Aku edit lirik lagu 'Cinta Muka Buku' yang sangat famous tu
kepada lirik yang lebih berapi sikit...
bagi panas hati orang yang suka curang...


Kita ber ‘couple’ dalam laman muka buku..
kau hantar pesanan suruh aku remove relationship status kita..
ohh.. oh… ohh…
Apa dah buang tebiat ke kau?
Dan pabila time aku IM kamu..
Kau diam tak reply IM aku pula
Ohh..ohh..ohh…
Hatiku rasa sesuatu…

kenapa tiba-tiba nak remove?
Kau tak suka ke dengan relationship kita ke?
Aku pun tak tahu
Kenapa kau begitu..
Tiba-tiba kau reply..
Hatiku berkecai…

Banyak persoalan yang berada di dalam otak aku
Banyak ayat Tanya dan juga ayat seru…
Aku setia kau pula curang dengan aku..
Hidupku tak keruan adakah ini cinta?
Banyak sangat alasan kau bagi dekat aku
Kata ‘abang angkat’ nasihat dekat kau
Jangan couple time sekolah….

Pabila aku hacked kau punye profile
Kau message dengan ‘abang angkat’ kau
Ooohhh…ohh..ohh…
Sudah ternyata
Curang di muka buku…

Bagaimana kau ‘sayang-sayang’ dengan dia?
Kau cakap I love you
Dan sayang ketat-ketat dekat ‘abang angkat’ kau
Kau pula ngutuk aku dekat IM dia…
Walaupun aku sayang kau
Tapi kau curang dekat aku…!!!

Banyak soalan objektif dan juga subjektif yang aku tanya
Banyak jawapan kau putar belit dekat aku
Aku post printscan mata kau terbeliak…
kau nafikan jawapan aku
tapi aku dapat notification yang baru
kau ‘engaged’ dengan abang angkat kau…
rupa-rupanya dah pecah tembelang

pabila kau minta maaf dekat aku..
aku terdiam tak tahu nak cakap apa
ooohh..ohh.ohh..
itu sebab kita clash…
curang di muka buku…..

------------------

sorry ye najwa.. terpaksa edit lirik ini nak bagi nasihat sikit sahaja dekat kaki curang ni...
faham-faham lah sebab memang terbukti ramai orang curang kat Facebook kan?


kalau Najwa Latif nyanyi lagu 'Cinta Muka Buku', aku pun nyanyi lagu 'Curang Muka Buku'.. tapi sayang.. suara aku tak sehebat dia pun...
Mart Aumi Muslimin...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...