my tweets. follow me okey?

Tuesday, 10 January 2012

contest blog gua awesome by ieykha and aspa

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalmualaikum dan selamat sejahtera.. from mart aumi to your heart...

hahaha... waktu-waktu begini memang best nak posting entry baru ini.. yela.. banyak gila idea yang bakal dikeluarkan daripada kepala otak aku... ternyata idea fresh la kot kan?

so what? jealous? nope... mana ada orang jealous time awal2 perenggan macam ni.. adui... =.='

speaking about this entry.. hahaha.. aku ada benda nak share dekat korang...

sebelum tu.. blog gua awesome tak? lau tak awesome, makilah puas-puas dekat ruangan komen or chatbox aku kat sebelah kiri ni... kalau awesome.. hehehe... bagi 5-star rating ye.. hahaha (just kidding)

apa kata sila tengok dulu banner bawah ni?





dah tengok banner kat atas tu? suka? seronok? kalau nak join apa kata gerakkan cursor anda ke dashboard dan klik situ... then tekan new post... tulis entry kaitan "contest blog gua awesome by ieykha and aspa".. tak nak join.. lantak korang lah, asal korang bahagia? ok? lau secara paksa sila tekan CTRL+W ya? 

nak tau syarat-syaratnya?

korang mesti warga malaysia. (tak kan nak ajak orang indonesia ke bangladesh ke ape)
follow blog garden blueberry.(xwajib,just nak blogwalking)
like fanpage ni! (tak wajib)
follow blog Akak primadonnalady (nie wajib)


then.. cara-cara penyertaan:

korang buat entry bertajuk "contest blog gua awesome by ieykha and aspa'
bubuh banner atas tu dalam entry korg.
dalam entry korang tu bubuh tarikh tamat contest ni. (20 januari 2012)
tag 2 orang sahaja,
dah habis buat entry,korang letak link entry korang kt komen di blog garden blueberry tu..

hehehhee..... :)

oklah.. aku nak bercerita sedikit lah pasal blog aku yang agak 'awesome'...err.. atau tak.. tapi bukan nak menunjuk-nunjuk or riak (err. bukan maksudnya sama ke?)

aku mengakui sendiri lah pasal blog ni memang simple sebab aku tak suka banyak2 sangat widget dan hiasan.. walaupun orang mengganggap aku ni seorang yang tak ceria.. letak warna hitam sebagai background.. tapi itulah realiti sebagai pemilik blog ini.. aku lebih suka simple sebab aku tak suka benda yang too complicated bagi aku... nak letak nuffnang plak aku risau sebab elakkan tetiba iklan arak plak yang muncul dekat blog aku.. memanglah 'TOTALLY' aku makan duit haram... dahlah award haritu syarikat arak yang sponsor... grr....

dah, aku malas nak cerita pasal nuffnang sebab gliterati aku kena tarik balik.... and dah tak nak ambil port dah...

jadi disini, nak jadi awesome.. bukan sekadar pada hiasan blog ke design.. tetapi mesej yang disampaikan dalam blog itu... kalau hiasan cantik, tapi post ntah apa-apa.. dengan bahasa yang aku tak boleh la nak cakap... pastu dengan ayat yang sangat menggedik... tak kan pergi mana2.. aku tengok salah satu blog kat malaysia, blog diaorang simple saja.... guna blogger punya template saja... ada letak sikit je hiasan. followernya memang ramai... maybe dekat puluh ribu adalah sekali aku tengok...

tapi nak jadi 'awesome' sememangnya kena buat sesuatulah, dari segi design or template tu, ikut kehendak masing-masing, ada yang simple, ada yang 'sophisticated'.. ikut citarasa sendiri lah... tapi yang penting jangan sampai org sakit matalah.. then ayat pun kena 'awesome' jugak.. sebab memang nak tarik orang kena pandai meng'ayat' kan? macam nak ngurat awek.. mesti ada teknik nak meng'ayat' kan? tak kan nak usha awek terus direct to the point je? mau tak kena 'free hand' dekat muka ataupun ada corak baru kat baju (maksudnya kena sepak la)...

ayat mesti kaw-kaw.. tapi jangan bahasa plak yang kaw-kaw.. memang sahlah menempah maut dengan bahasa yang sangat mendukacitakan... agak-agaklah nak memaki orang pun, kalau korang privatekan pun, dekat google search tu dah tunjuk sedutan isi post korang tu.. so, sama ada orang hilang minat untuk membaca atau minat sangat nak membaca sebab bahasa yang sangat 'hot' kat post tu..memang ada saja yang baca... terpulanglah kepada diaorang nak decide.. kalau layak kena maki memang sah ada saja benda tak elok.. lau ada yang puji.. aku tak taulah apa yang tak kena..tapi aku memang tak suka nak mencarut sangat dalam blog... bahasa melambangkan bangsa tu beb! bahasa rosak, bangsa pun rosak.. macam aku ni... tapi mencarut kat luar bukan kat dalam blog... hehehee :) apa pun tak boleh aku ni...

kena fahamlah sebab yang membaca pun kita tak tahu sama ada lelaki or perempuan, budak or org tua, orang melayu ke, cina ke, india yang membaca.. bukan 1 Malaysia saja yang baca, seriously 1 dunia yang membaca blog korang kalau siapa2 perasan dekat stats tu... so kena fikir2kan lah... ok?

dah macam syarahan plak entry aku nih... so itu sahaja yang aku nak sampaikan... hehhe.. harap-harap korang yang baca nih dapat join contest dekat atas ni.. sebelum 20 januari 2012 tau! nanti lambat.. kene reject la.. hehehe :)

Tagged:

harapan untuk menang? entah la.. hanya Allah yang menentukan.. tinggal aku berusaha dan bertawakal sahaja..
mart aumi muslimin

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...