my tweets. follow me okey?

Saturday, 24 December 2011

Perodua Alza v.s Toyota Passo Sette

Assalamualaikum dan selamat sejahtera... from mart aumi to your heart...

kali ini mart nak share pasal kereta Perodua Alza... yeah.. (sepatutnya kene bandingkan kereta Myvi.. kereta favourite aku.. tapi kenapa Alza?)

Semua orang tertanya2 pasal model asal perodua alza kan...?



namanya Toyota Passo Sette.. (Passo a.k.a Myvi)

sebelum itu.. pengeluar yang jadi gilaan aku, TOYOTA pun dah ada keluar model macam ni...

hahaha... cer tengok lagi..


nak lagi best.. meh kita tengok kedua-dua video


ini yang kita selalu tengok kat TV time awal2 dia keluar...

kalau nak tau... Toyota Passo Sette ni lagi beessssttt! cer tengok video yang ni plak

 sorry la dalam bahasa jepun ye guys... tapi bila gambar ditunjukkan.. agak2 memang seronok!!
rupa-rupanya functionnye lagi banyak daripada Alza..

ada sedikit tambahan untuk kereta ini berbanding Alza
6 Airbags
2 Din full screen built-in GPS dengan rear camera..
ada tempat tisu khas kat blakang kerusi..
and macam2 la dalam video tu...

perrggghh!!!

nak buat macam tu..? beribu modal nak pasang semua tu untuk modify Alza ke model itu..

tapi aku tak suka la beli barangan yang di 'copy' and 'paste' macam tu.. biar model original yang penting selamat.. memang aku sokong barangan tempatan tapi biar dari hasil 100% dari kita la... bukannya ambil teknologi and design je...

*harap2 la Toyota Malaysia ambil model tu dijial kat sini.. mahal pun tak apa.. asal better then Alza...

seriously.. local cars sucks...
mart aumi muslimin

7 comments:

Anonymous said...

3rd class mind,,,,,,

Anonymous said...

adik oh adik. adik kena faham kenapa kereta kite ini rebadge. belajar tinggi tinggi bile dah masuk ala pekerjaan baru faham kenapa. study pasal automotive negara kite ye. study siapa pegang share proton and perodua. local car sucks?

Anonymous said...

Haha, diam teros.. Mcm x bernyawa dh admin?

Anonymous said...

rasa macam nak tumbuk muke ko laju2

Anonymous said...

Jari jemari ligat menulis satu huruf mengubah dunia.hehe.pemikiran macam ikan tembakul, ada hati nak ubah dunia.peace.

Anonymous said...

Local car sucks? Kne paham perodua buat kreta konsep mampu milik, bukan kreta mewah.. mesti la ada yg kurang tp utk kami yg x brapa kaya ni kira bersyukur la dapat ada kreta..

Iqbal Zainol said...

Apa daaa kata copy n paste ..memang la sama depa ada share dalam syarikat..proton sekarang pon dh jadi ploton sebb dah masuk geng dgn syarikat cina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...