my tweets. follow me okey?

Sunday, 20 November 2011

Sukan SEA 26 - Mana adabmu ya wahai penyokong Indonesia????

Assalamualaikum dan selamat sejahtera... from mart aumi to your heart...

Yeah! Sukan SEA pun menghampiri kemuncaknya... Ok.. kali ini aku nak share sikit pasal ketidak puas hati aku terhadap segelintir or sebahagian or ntah berape ramai penyokong indonesia yang anti-MALAYSIA!

Aku banyak terdengar banyak perkara yang buruk di sana...yela kan... terlalu fanatik tentang negara sendiri... untung la kan...


(ikhsan dari GOOGLE)

Well, aku bukannnya apa.. cuma aku nak cakap sikit je...jaga la perangaimu wahai org indonesia.. kalau korang macam tu... macam mane org nak hormat korang.. sudah la.. jangan nak memusuhi kami sebagai org malaysia.. korang bagi layanan pun 'terlebih baik' pun cukup la.....

menang or kalah tu kira adat la.. memang tak boleh nak dinafikan.. kalah dan menang tu adalah urusan Allah S.W.T... kita tinggal berusaha dan bertawakal sahajalah...

lagu negaraku pun korang tak hormat... ape celup ni toooqqq????? kami kat sini hormatkan korang bila dtg sini...  tapi???? aku malas nak cite la...

nak benci pun agak2 la ye.. kami kat sini guna produk korang jugak... ada kami 'provoke' produk korang ...? korang ada hubungan ekonomi ngan kami.... pastu sinetron dgn lagu2 hit korang selalu top kat sini.. so what? korang dapat untung jugak kan?????

please wahai org indonesia... kami tak nak sampai tahap macam ni... korang kene ada la semangat kesukanan.. baru la ok...

* oh ye... aku nak share sikit kenapa orang indonesia benci kat kita.... klik sini ye....?

(ni aku bagi post ni khas untuk org indon yang ANTI-MALAYSIA!!)

i'm proud to be Malaysian
Mart Aumi Muslimin...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...