my tweets. follow me okey?

Friday, 12 August 2011

Tutorial: Macam mana nak letak Facebook comment kat post blog korang???

Budak arok berceloteh.... Assalamualaikum....

hari ni aku nak share sikit pasal Facebook comment... korang nak taw macam mana nak letak kodnya..

tapi sebelum tu, meh kite tgok previewnya terlebih dahulu..



baiklah... macam mana nak buat ?





kemudian....
klik pada comments...

sementara itu.. buat and publish post itu.......
copy + paste link post tu...
----------------------------------------------------

kemudian.. berbalik semula pada website tadi...

paste link tu dekat sini



setting la ikut apa yang korang nak..... dan tekan get code

so... copy code tu....

balik semula kat blog... edit post korang... 

paste code tu dekat bawah sekali....

SEBELUM publish...

sila pastikan settingkan post anda kepada html










No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...