my tweets. follow me okey?

Thursday, 11 August 2011

Masalah Notebook 1Malaysia - Microsoft Office 2010 sudah tersedia....

Budak arok berceloteh.... Assalamualaikum....

Hari ini aku nak share la sikit kepada penerima Notebook 1Malaysia...

korang perasan tak kenapa korang tak boleh nak menaip surat ke or buat presentation kat komputer?
korang pun terfikir mana microsoft word, powerpoint ngan excel?

dan ada juga yang terfikir office belum install lagi...

tetapi sangkaan tersebut tidak benar la...

this is how it works...



pergi kat menu -> all programs dan klik microsoft office 2010

kemudian ikut apa yang di suruh sehingga diminta nombor siri...

(kadang2 memang dah tahu.. tapi x tahu nombor sirinya apa)

nak cari nombor siri... pastikan lihat stiker biru di bawah notebook/netbook masing2... (yg bertulis microsoft)

ambil nombor itu dan taipkan pada ruangan yang disediakan...

kemudian.. install...

tunggu la ye.... sebab masanya lama sedikit...

dah habis...
sila restart netbook/notebook anda...


---------------------------------------------------------------------------------------------------

selepas itu...

dah restart buka lah software office korang (word, powerpoint.. dll...)

kemudian apabila keluar kotak yang menunjukkan activate office... sila aktifkan (tetapi kene ada internet la.. kalau x de internet skip dulu.. tapi jangan lebih sebulan.. nanti office x leh buka kang)...

itu sahaja la aku nak share..

mart-aumi muslimin

2 comments:

Sya Hyo-Sonn said...

Saya punya Microsoft Office ada di homescreen .. selesai saya install dah semua , bile tekan microsoft tu dia ada pop-out window yg tulis problem shortcut "this action is only valid for products that are currently installed" .. jadi microsoft office tu boleh delete ke cemane ?

response kat emel saya syahyosonn@gmail.com boleh ?

Nurul Afifah said...

tgh install..hopefully bleh..netbook.ni tersaa dek xada apa jenis word powerpoint semua..taw x kenapa dia xdpt connect wifi?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...