my tweets. follow me okey?

Tuesday, 23 August 2011

apa nak jadi tentang couple skrg ni?

Budak arok berceloteh.... Assalamualaikum....

aku nak share la apa yang berlaku sekarang ni.... ni khasnya bagi orang yang sedang 'couple'.... aku nak tegur la sikit pasal boyfriend/girlfriend sekarang....

1. Sanggup belasah, bunuh dan maki-maki orang lain atas alasan terlalu sayangkan BF/GF
* jangan nak berlagak jadi hero la... ingat korang tu dah menikah ke? tambah lagi dosa plak atas banyak kesalahan yang dibuat... please la.. kalau couple pun... jangan la sampai tahap orang lain tak merestui perhubungan korang.. Jodoh tu kan ditentukan oleh Allah.. so.. kenapa harus macam tu? kalau korang bagi contoh yang baik tak apa... ni solat tah ke mana... relationship ngan keluarga macam mana.. pastu kalau dah berzina plak... lagi malu kan?

2. Bagai lembu dicucuk hidung
*aku bagi peribahasa ni sebab ia relate ngan masalah sekarang ni. kalau GF... huh.. queen control.. macam bini orang.... bukan macam.. tapi terlebih... boyfriend pun sama jugak... banyak sangat pantang larang yang nak diikut... itu la.. ini la.. bla.. bla.. bla... abis tu kalau korang senang ikut cakap pakwa/makwa... nasihat orang? korang ikut tak???
tepuk dada, tanya selera.... wah... undang2 tak main lagi... abis kalau korang jenis setia.. kenapa korang x setia dengan apa yang disuruh oleh Allah??? kan mencintai Allah kan lagi bagus.... lagi bahagia...



itu sahaja luahan hati aku.. ok..
salam ukhwah
mart aumi muslimin....

2 comments:

KechikumA said...

remaja sekarang kan 'advance'..
gitulah jadinya..
membajet aje, huuu~

;p

Kyra said...

zaman sekarang remaja tak fikir panjang..bila dah putus..baru nak menyesal segala bagai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...