my tweets. follow me okey?

Friday, 10 June 2011

Sagil... alone (part one - 10/6/2011)

Assalamualaikum..
aku nak share kat korang tentang satu tempat..
maybe orang ayer hitam familiar dengan tempat ni... 
ni namanye kg sawah sagil... (betul ke aku ni??)
tempat ni merupakan salah satu sawah padi yang terdapat di wilayah selatan... jangan ingat kat Utara aje ade... huh! ini johor punye style.. hahaha....
(buku geografi x bagitaw kot?)
hahahahaha!!!
Ni lah kali kedua aku pergi sagil.. tapi kali ini aku gi sorang2... naik basikal plak 2...
Dari taman suria nak ke sana x nak jauh plak..
tapi.. masa x lah lama sangat..
(biasalah bawak basikal dah macam speedy gonzales... tapi speedy gonzales maybe gelakkan aku.. sebab 
aku ni pelik kat dy :p)
*gurau aje pasal speedy gonzales....

 
(2 la sebabnye speedy gonzales nak mati tengok aku)
 cuba muka steady je...?
 akibat hujan dari beberapa hari yang lalu...

 aku teruskan perjalanan... fuh.. aku pun x kira la bape km nak pergi sawah... jauh lagi ke huh? aduii dugaan.. (dalam hati memang x sabar2.. hehehe :) )
 
ni paling best.. moto kapcai pun boleh pecut taw.. perghh...!! malu siut!!

kata orang, jauh perjalanan luas pandangan.... ye kan? permandangannye sangat baik.. and menenagkan hati... hahahaahaha... :)

 sehingga aku jumpa simpang 3... ade sign sg sembrong... itulah dy sungai yang terkenal di ayer hitam.. hahaha..
 muka dah elok la 2.. heheheh :)
 sawah padi yang dijaga dengan rapi.. (pandai sungguh org Johor ni... ingat orang Utara je pandai..)
 so, aku decided patah balik and... lalu lorong ini... (saje je nak lalu kan....)
 sempat lagi ambil gambar dengan pokok padi...
 ketika aku sambung perjalanan.. aku adelah terjumpa seekor makhluk Allah...
ia merupakan seekor kucing..
macam mane boleh ade kucing kat sawah padi ni????
maybe ade orang buang kat sini... emm.. cian2...
(ingat nak bawak balik.. tapi nak letak mana kat rumah?)
 agak2 ni kandang burung helang ek??
 then, in a coincidence.. aku terjumpa A'am n apis... huh... melepak kat sini la ye..
(terkejut tengok aku naik basikal sampai sini..)
aduii... hujan rintik2 plak... 
jauh plak nak balik....
argghh!!
6.15????
aku terpaksa la balik...
 dalam perjalanan pulang yang agak huru-hara 2.. aku sempat ambil gambar ini... hehehe..
cantik la itik ni...
 ape cer ngan orang memancing???? hehehe...
 cube tengok background ni.. agak2.... laju x aku bawak basikal walaupun satu tangan je yang handle?
 sempat buat muke nakal lagi.... ish x3!
 masih pikir masa depan.. ke pasal si dia????
 distracted by a scooter..... aduii...
ni la muka nak perjalanan nak balik... hehehe.. happy always!!!
so.. dapat la aku tenangkan diri... hehehehe....

ok... sampai masanye aku menulis benda ni... maybe aku akan pergi lagi...!!
tunggu part two.. ok??????

salam ukhwah,
mart aumi muslimin...

1 comment:

anK PAcik zaHIr pnye BEl0g=p said...

cntek k0wt. . .tmpt aq x der mcm ny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...