my tweets. follow me okey?

Thursday, 9 June 2011

Let's edit2 gambar: piZap photo editor... (part one: piZap Site)

Assalamualaikum...
Apa khabar korang,...?
aku nak share la pasal satu website nak edit gambar....
kalau kat FB benda ni memang familiar kan?
bagi yang newbies aku kenalkan piZap Photo Editor,......

maka keluar lah ini....
kemudian...
tekan start...
bagi untuk fb... sila lihat yang bertanda biru itu....
(*pastikan anda login FB anda sebelum tekan Try it 2...)


tunggu loading ea??


merah: upload gambar korang dari komputer
hitam: upload dari site yang korang suke (pastikan dah login)
biru: dari webcam (untuk komputer @ lappy yang ade webcam sahaja)

jadi aku ambil paling senang la... upload dari komputer

pilih la gambar apa yang korang nak... (gambar di atas cume contoh je)

dan tekan open..

kemudian... keluar la ini:

so edit2 la sesuke hati korang.... pilih la fuctionality yang korang suke...
(bab function... tunggu part 3 ek?)

dah lepas edit 2....

tekan save and share....



nak share kat fb... sile tekan butang fb.. or nak download terus ke PC pun boleh dengan tekan download..

selamat mencuba....
Salam ukhwah,
mart aumi muslimin

*ni lah gambar sy edit tadi..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...