my tweets. follow me okey?

Monday, 23 December 2013

2013 year in review (part one)

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalmualaikum dan selamat sejahtera.. from mart aumi to your heart...

post kalini mart nak cakap pasal apa yg mart buat sepanjang tahun ni. yelah kan. lama tak wat posting kat blog kan tahun ni. 

but actually this year memang tahun yang agak mencabar untuk diri aku.
tahun selepas hidup aku sebagai warga sekolah...
hehehhe

kalau nak ikutkan tahun ni banyak benda aku wat, kerja, plkn, study and bla bla bla...

so aku nak cerita lagi awal pasal apa yg aku buat pada tahun ni...


                     Selepas je aku tamat SPM, aku bekerja di satu kedai "fast food" kat Ayer Hitam iaitu Marrybrown.. haha. Actually aku tak target pun kerja situ. yela, nak cari rezeki punye pasal so kerja lah kat situ. Aku start keje pada 27 Disember 2012 and tamat pada 29March 2013. kira2 3 bulan la aku keje kat situ.

                            Banyak kenangan time tu. ada kena maki ngan customer la, ade jatuhkan barang la, kedai kena rompak la. macam2.. tapi kerja macam ni memang banyak dugaan. yelah kan. nak melayan customer la. nak masak la. nak.. hmm macam-macam. kalau nak ikutkan 3 supervisor or M.O.D kena tukar time aku keje. last sekali ngan suresh la....

                           Ramai pekerja saling berganti time tu.. hmmm... time paling best bile kerja ngan wan, milah, wan, ally, mira and senior2 worker yg lain. Last sekali kerja mase tu jadi kitchen with kak anne. Rindu kot time last kerja. Ending like a boss la katekan... ahahaha.



                                Tak lama lepas tu aku kena panggil untuk PLKN. Damn. panggilan kedua. aku ingat boleh dapat panggilan pertama. so. yelah kan.. terpaksa gak pergi. dalam fikiran aku time tu mesti terfikir.. "macam best jer plkn ni,"

                                    tp apa aku fikirkan selama ni memang hmmm.... susah nak cakap la. tiap2 hari kena ragging ngan jurulatih, dormmates and member... kalau nak tengok aktivitnye memang best. 

                                     banyak jugak kenangan aku kat sana. kenangan paling manis aku bile aku menang pilihan raya kem haritu. mejoriti just 41%. Fight2 la jugak kan. but the worst moment kat sane bile nak balik kena tahan wad sebab kena rubella. hhmmmm hmmmm so sad la aku...... badan2 penuh ngan bintk2 merah + demam + ruam penuh kat muka. aku fikir kena denggi tapi nasib baik x kena.


                                      Namun aku tak lama kat sana. aku keluar awal sebab dapat tawaran belajar ke 
form 6 time tu. memang time tu sedih la berpisah dengan kawan2 yg lain. memang senang citer.. not a happy ending la....



sampai sini saja post aku... nanti aku sambung balik ape yg aku wat lepas PLKN....

mart aumi



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...